It has always been there. Kap 2

Kapitel 2 En åsna blandat med en babian

 

Athena vaknade sakta ur drömmarnas land. Solens sken träffade Athena rakt i ögonen och hon blundade snabba. Ett bekant ljud som Athena skulle känna igen överallt lätt svagt i bakgrunden till människors röster. Athena vände sitt huvud mot Ares som satt och spelade på sitt nintendo Ds. Det bekanta ljudet kom från Mario spelet som han intensivt spelade. På andra sida av Ares satt hennes mamma, Emma Twei. En mycket respektabel kvinna med rak näsa och starkt markerade kindben. De flesta människor som träffat Emma visste att hon var en mycket livsfull och trevlig människa. Athena log mot henne och Emma mötte hennes blick med ett förväntansfullt uttryck. Även om Emma hade sovit nästan hela resan såg hon ut som om de precis satt sig på planet. Emma nickade mot toaletten och Athena förstod vinken. De skulle snart landa och om det fanns några paparazzis på flygplatsen skulle familjen Twei dyka upp med ett mycket professionellt utseende. Athena reste sig upp och tog fram den lilla smink väskan som hon varit mycket noggrann med att få ner. Ares muttrade lite på sig när han var tvungen att flytta på sina ben för att Athen skulle komma ut i gången. Athena skrattade lite lågt sedan gick hon mot toaletten. Hon såg helt förstörd ut när hon tittade sig i den lilla spegeln på flygplans toaletten.

Hon var tvungen att lägga handen över munnen för att inte ge ifrån sig ett förskräckt läte när hon såg sig själv i spegeln. Atenas ansikte såg trött och utmattat ut och å andra sidan var det inte första gången hon var tvungen att fixa till ett ansikte med så mycket skada. Athena tvättade sig vant i ansiktet sedan började hon sminka sig så naturligt som möjligt. Någon minut senare smattrade det till i högtalarna och kaptenen som hete Alfredo bad passagerarna att sätta sig på sina platser och göra sig färdig för landningen. Athena skyndade sig tillbaka till sin plats bredvid Ares och planet började gå ner mot marken. Det var nog inte förens nu Athena insåg att hon faktiskt kanske aldrig skulle säta sina fötter på grekisk mark förens om ganska många år.

Hon lutade sig mot fönstret och tittade fascinerat på de höga husen som sträckte sig över hela Manhattan. Där skulle hon bo. Hon drog en ljudlig suck och kände hur en hand la sig på hennes högra axel. Athena vände sig mot sin bror och tittade in i hans ljus bruna ögon som ibland skiftade i grönt. Han log mot henne innan han tog ett starkt grepp om hennes nacke och tryckte ner henne mot hennes knän. Athena hade inte varit beredd på hennes jobbiga brors drag och slog lätt i huvudet på knäna sedan kände hon hur Ares satta sina armbågar på hennes rygg och tryckte till.

”Ares!” morrade hon fram och tryckte emot med ryggen men kände direkt hur Ares ökade styrkan på armbågarna.

”Mm, vad vill di sis?” frågar han obestört och Athena säter sin armbåge i sidan av magen på Ares som lutat sig över henne för att få en skymt av New York. Han stönar lågt och drar sig tillbaka.

Athena reser sig upp och rättar till de hårstrån som hamnat fel inan hon kollar på Ares och ger honom ett överlägset flin. Han pressar hårt ihop käkarna och visar tydligt att det inte är över ännu. Athena sträcket upp händerna i luften och vinkar med dom.

”Å vad rädd jag blir” Hon retar sin bror som tydligen blir ännu med hämndlysten sedan spricker båda upp i ett skratt som fyller hela första klass avdelningen. En gammal gubbe stirrar surt på dem samtidigt som han ser väldigt stressad ut. Vilket gör det ännu mer svårare att hålla igen munnen.

”Gubben ser ut som en rädd åsna blandat med en arg babian” viskar Ares som dör av skratt och Athena drabbas av en ny skratt attack men samlar sig när både hon och Ares får en sträng blick från Emma. Båda tystnade direkt men det hade stora svårigheter att hålla igen munnen för att inte skratta. De lutade sig mot stolarna och kunde känna hur planet började luta neråt och nu var de på väg ner mot New Yorks största flygplats.

Fem minuter senare ryckte planet till och landade ganska mjukt på marken. De flesta personer började röra på sig när planet äntligen stannat och Athena var snabb med att hänga med. Vem skulle inte vilja komma av ett plan som luktade instängt och andas in en luft som kändes kvav.

”Tack för att ha flugit med Greceair, hoppas ni får en trevlig vistelse i varma New York och hoppas ni flyger med oss igen. På återseende,” Passagerarna började resa på sig och snart slöt både Ares och Emma upp bakom Athena när hon gick mot utgången. Athena tog farväl av både Mary och den äldre tanten sedan gav den blonda unga killen från cockpiten henne en kram och Athena svarade ganska förvånat med att krama tillbaka. Emma gav Athena en blick som hon mycket väl kände igen. Hon skulle bli tvungen att berätta om sin nattliga tur på planet när de fått lite privat läge. De behövde inte vänta länga för att hitta deras väskor som kom först ut på bandet. Familjen var ganska snabbt ute vid utgången men stoppades ganska snabbt av flera fotografer som kom springandes mot dem.

”Emma!” ”Athena!” ”Ares!” ropade de flesta och det var inte riktigt någon som frågade någon. De ville nog bara ha några bilder. Athena gick vant rakt fram och firade någon gång iväg ett leende mot en eller annan fotograf. De gick ganska snabbt mot utgången och fotograferna hängde intensivt med. Ares knuffade sig fram och var inte särskilt trevlig mot dem men det är ju bara sån som han är. Snäll, rolig, trevlig och omtänksam när han är på humör och ganska otrevlig, arrogant och jobbig när han var på ett mindre bra humör eller bara riktigt irriterad. Emma vinkade till sig både Athena och Ares när en svart bil slött upp vid infarten. Allt var redan planerat och nu skulle de åka mot deras nya lägenhet mitt i stan. Athena lämnade sina två full packade väskor och med tanke på att de faktiskt skulle stanna där ganska länge var det relativt lite kläde hon hade med sig. Hon hoppade ganska smidigt in i baksätet och Ares knökade sig in bredvid henne. Hon slängde en sur blick på honom och flyttade irriterat på sig. Han tittade på henne med en uttråkad blick och la sedan armen om henne.

Bilen började åka när Emma hoppat in i bilen. Athena lutade sig tillbaka mot det varma och bekväma sättet. Athena försvann i sina egna tankar. Hon funderade på om hur hon skulle anpassa sig i ett land med människor som ständigt skulle prata ett språk som hon aldrig använt under flera månader och år.- Nu skulle hon bli inkastad i en helt okänd värld med high school, nytt språk, vänner och dessutom på toppen av berget arbeta samtidigt. Athena skulle bli tvungen att gå direkt från skolan till olika agenturer eller photoshoots. Att hon hade utsetts för stress någon gång då och då men aldrig under en längre tid som hon antagligen skulle göras nu. Utan att ha märkt det hade bilen stannat framför en stor svart port mitt inne i västra Manhattan och Athena blev väckt ur sina funderingar av Ares som knackade hårt på vind rutan. Som i en dimma gick Athena upp för de tretrapporna till översta våningen och klev in genom en vit väldigt snygg dörr.

________________________________________________________________________________________________
Skulle jätte gärna vilja veta vad ni tycker :D Skall snart börja skriva på del tre. Ps. Min lilla syster har börjat skriva lite på en egen novell så det kanske kommer upp en novell skriven av henne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0