Tröt

Jag är ledsen över att jag inte har lagt upp nästa kapitel. Det är bara det att  jag liksom har hamnat i en dvala där jag inte änns gör läxorna men jag skall försöka skriva klart kap 5 :D

It has always been there. Kap 4

Kapitel 4 M3 våning 2

 

Skolklockan ringde och korridorerna började tömas på elever som sprang åt alla håll och kanter. Athena tittade på pappret hon höll i handen. Sal M3 våning 2. Rakt framför henne fanns en trappa och Athena började gå mot den. Men plötsligt hamnar hon på marken och när Athena tittar upp möter hon ett par ljusblåa ögon.

”Oj, shit.” Tjejen reser på sig och hennes blonda hår stutsar över allt omkring henne när hon snabbt plockar ihop både sina egna böcker och Athenas. Athena sitter fortfarande kvar på golvet och tittar på henne. Perfekt. Att hamna på golvet de femton första minuterna på den nya skolan är ju bara helt fantastiskt.

”Ehm. Ska du sitta kvar på golvet eller har du lektion snart.” Frågar tjejen och Athena reser snabbt på sig och tar emot böckerna som tjejen räcker fram.

”Sophie” säga hon och räcker fram handen.

”Athena” Hon skakar handen och tittar sig lite förvirrat omkring. Just det M3 våning 2 var det.

Sophie tittar på henne.

”Du är ny här va? Vilken sal ska du till?”

”M3 våning 2. Vet du var den ligger?” Athena tittar på henne och Sophie ler stort.

”Jag ska också ditt. Kom” Sophie börjar gå upp för trappan och in genom första dörren till vänster.

Hon kan höra hur hela klassen tystnar när Sophie skyndar fram till läraren. Sedan viskar hon något och kommer tillbaka till Athena som stannat utanför dörren.

”Kom nu AT” Athena ger henne en förvirrad blick och Sophie bara viftar med handen.

”Förklarar senare.” Sedan drog hon in Athena in i rummet. Hon undvek att skapa ögonkontakt med någon och gick fram till läraren som såg ut att vara från en grav eller något. Han måste vara över 60 i alla fall. Hon räckte fram ett papper och han läste igemon det mirakalöst fort. Sedan harklade han sig. Som om det behövdes. Hela klassrummet var så tyst att man kundehöra en knappnål falla.

”Detta är Athena Twie”

”Twei, mr”Athena letade efter lärarens efter namn någonstans på skrivbordet.

”Flamington” han tittade med ett par stänga ögon och Athena bakade ett steg och tog upp händerna. Mr Flamington muttrade argt och några killar började skratta. Men tystnade när de fick samma blick från magistern som han gett till Athena.

”Athena Twei. Är från Grekland så ta väl hand om henne. Sida 117 miss Twei” sa han och vände sig om mot svarta tavlan. Athena fnittrade när hon gick mot Sophie som satt längst bak. En kille med blont rufsigt hår och havsblåa ögon visslade lågt när hon gick förbi honom och Athena slängde en av sina berömda blickar mot honom. En blick som blixtrade och hennes ögon byte bokstavligt talat färg till svart. Det funkade ibland och just nu slutade killen tvärt. Lektionen var lång men Athena hade rätt så kul ändå. Hon och Sophie blev ganska bra kompisar och sen så var ju matte en av hennes favorit ämnen. Hon fick reda på att Sophie var en ganska atletisk person som älskade att röra på sig och de bestämde sig för att de skulle ut och springa på lördags morgonen om två dagar.

När lektionen slutade var klockan runt halv tolv och de flesta personer var på väg mot matsalen. Konstigt tänkte Athena när hon fick kycklinggrytan uppslevad på den utblekta plasttalriken. I Grekland var alla tvungna att betala för maten de fick i skolan. Athena gick efter Sophie som gick mot ett halvfullt bord.

”Hey, Guys detta är Athena.” Sophie satte sig ner på en stol och Athena möte blickarna som tittade nyfiket på henne.

”Hej,” Hon vinkade lite med handen och satte sig ner bredvid Sophie. En kille med mörkbrunt hår och ganska slank kropp sträckte fram en hand.

”Max, välkommen, ” Athena ler lite osäkert och skakar hanns hand. Hon har nästan alltid haft svårt att kommunicera med killar.

Lunchen gick ganska snabbt och Athena lärde känna flera personer som Sophie var bra kompisar med. Killen som hette Max verkade riktigt schysst och inte behövde hon oroa sig för att han skulle försöka något med henne eftersom han själv endast gillar killar. Ganska skönt att ha en killkompis som man inte behövde vara rädd för att han skulle få några känslor för en. Resten av dagen gick ganska snabbt och nu gick Athena genom centralpark tillsammans med Max. Det var ganska varmt så här i slutet av augusti och det blåste lite lätt i träden kronor. Det knastrade lite under skorna när de gick sakta på vägen som fortfarande hade kvar grus från förra vintern.

”Så varför flyttade din familj till USA egentligen.” Frågan avbröt tystnaden och Athena stannade upp lite innan hon började gå igen. Hon tittade på slutet av vägen och började berätta. Det var ganska skönt att någon visste om det och hon hoppades att ingen av de personerna som hon möt och blivit lite kompisar med inte skulle bedöma henne som en jävla snobb eller något. Max vislade lite lågt när Athena berättat klart och tittade på henne. Han nickade lite hå huvudet och tittade upp mot himelen.

”Det skulle jag aldrig gissat.” Athena skrattade lite när han uttalat orden sedan kramade hon om honom och gick mot porten med siffrorna 42.

______________________________________________________________________________________________
Emma har börjat skriva på sin novell så den kanske kommer upp om några dagar. Släng gärna in en kommentar innan ni lämnar sidan för att jag skall vet hur många som läser och vad ni tycker om min skrivstil.

It has always been there. Kap 3

Kapitel 3 Gömd Garderob

 

Athena häpnades över den lilla hallen som hon klev in i. Aldrig hade hon trott att henne mamma skulle välja en sådan liten lägenhet. Inte för att Athena var en snobb men hon var förvånad över hennes mammas smak av lägenhet. På vänster sida om henne fanns en sidodörr med stora glasspeglar och Athena studerade sig noga i reflektionen. Ganska långt, ljusbrunt, smått lockigt hår som hängde en bit över brösten. Två ögon med en färg av ljus choklad som glittrade i reflektionen. En ganska rak och snygg näsa som hon var stolt över. Till vänster under vänstra ögat satt ett mycket litet men fullt synligt födelsemärke. Ett märke som hon fått många komplimanger för. Hon hade en ganska lång smal men ändå kurvig kropp och Athena var faktiskt ganska nöjd med sin kropp. Hon hade aldrig förstått varför så många bara gnällde och klagade över sin kropp om de inte tänkte göra något åt den. Ares som kom bakom efter Athena kollade på hennes spegelbild och fnös högt.

”Snyggt syrran. Den där apan liknar ju dig på pricken” Ares gick förbi Athena med ett flin på läpparna och innan han hunnit en längre bit satte Athena en rak höger på hans högra axel. Ares gav henne ett stort flin men gjorde inget. Vilket var väldigt konstigt eftersom Ares var den sorts person som alltid gav igen. Athena ryckte på axlarna och gick längre in i lägenheten. På hennes högra sida fanns två dörrar. Den ena lede till ett stort och luftigt badrum. Väggen vänster i badrummet var täckt av massa olika sorters mosaik och färgerna från mosaiken lös svagt i rummet.

”Mitt rum!” Ares röst höres från andra sidan väggen. Athena skyndade sig ut ur badrummet för att checka in rummet som Ares valt. Det var ganska litet men ändå luftigt samtidigt som väggarna satte en personlig prägel på rummet. Hela väggen mot badrummet som var cirka sju meter lång hade en stor tapet med New Yorks sevärdigheter i svartvit och Athena nästan förbannade sig själv för att inte ha valt rummet först. Hon suckade tyst för sig själ sedan gick hon för att leta upp hennes egna rum. Hon gick förbi köket och vardagsrummet som var riktigt snygga. Köket hade en riktigt snygg och klassisk köksö och matsals bordet hade en oval form med fler stolan än det behövdes i huset men det var riktigt snyggt i alla fall. Mitt i det ganska stora vardagsrummet stod en mellanstor platt tv och runt tv stod en ljusgrå hörnsoffa. I mitten stode ett soffbord med en glas skiva på och mitt på bordet stod en vass som liknade samma vass som alltid stått mitt i vardagsrummet hemma i Grekland. Athena gick fram och stök med fingrarna på den blåa blanka ytan och hon kunde känna hur den första tåren på resan lämnade ögat och fortsatte sin färd ner för kinden. Hon torkade snabbt bort den sedan gick hon mot det rum hon trodde skulle bli hennes. Två dörrar gick in mot samma rum och Athena stod med hakan nere på första våningen av förvånad. En ganska stor dubbelsäng var det mesta som rymde i rummet. Ett skriv bord stod såklart i ett hörn upptryckt mot väggen i högra delen av rummet. Färgerna i rummet skiftade från sand gult till havsblått och mycket mysiga nyanser av grönt. Hela rummet hade en känsla av en härlig strand och Athena bara älskade det. Hon gick fram och tjöt av lycka när hon kasade sig på rygg i sängen. Mitt emot dörren satt flera stora fönster och Athena hade inte kunnat önska sig en bättre utsikt över centralpark.

När Athena äntligen hade legat en stund i sängen kom Emma in i rummet. Athena satte sig upp och log mot sin mamma som gick mot henne och satte sig bredvid henne i sängen.

”Hur känns det” Emma tittade på sin dotter med sina blå, gröna ögon och la armen om Athena. Athen lutade sig mot sin mamma och lätta sig kramas om.

”Vet inte riktigt. Allt känns så himla overkligt just nu.” Mumlade hon tyst.

”Gumman, det är klart det gör. Men det kommer gå så bra så.” Emma hade alltid haft förståelse för sin dotter och man kunde hör på hennes röst att hon visste att Athena hade både modet och vilja att klara sig igenom det mesta.

”Mm, vist. Men när börjar skolan?” Athena frågade det sista med en ganska uttråkad ton och hon brydde sig egentligen inte så mycket. Ju fortare det gick desto fortare skulle livet bli relativt vanligt igen. Bortsätt från att de inte bodde i Grekland och var tvungna att prata ett helt annat språk än mot vad de gjorde nu.

”Jo. Det var det jag ville komma fram till.” Emma tvekade lite på det sista och Athena drog sig långsamt ur sin mammas kram.

”Den börjar redan imorgon” Fortsatte Emma lite tystare än vanligt. What! Redan imorgon. Självklart ville Athena börja så fort som möjlig men att börja imorgon. Var inte det lite för extremt.

”Redan imorgon. Är det verkligen nödvändigt?” Athena tittade på sin mamma och Emma nickade sedan pussade hon Athena på pannan och började gå ut ur rummet men stannade i dörrar och sa godnatt. Solen höll på att ner och ett rosa aktigt ljus hade la sig i rummet när Athena drog för de vita gardinerna. Athena drog av sig det ljusblåa linet och gick fram till resväskan som Emma ställt bredvid dörren. De var först nu hon började leta efter en garderob i rummet. Hon hittade inte någonstans där det skulle kunna stå en garderob. Athena öppnade dörren ut till vardagsrummet och ropade på Emma.

”Mamma, Var finns min garderob?” Hon tittade på sin mamma som log och gick mot en hylla på vänstra väggen. Hennes hand gled under hyllan och plötsligt hördes ett klick. Emma hade tryckt på den svarta lilla knappen under hyllan och nu gled en del av väggen åt sidan. Athena stod gapandes och kollade på den coola ytplans lösningen. Bakom skjut-väggen gömdes en liten walk in closet. Det fanns flera galgar och hyllor som var till för kläder och skor. Emma stod med ett stort leende lekandes på läpparna och Athena gick häpet fram mot garderoben.

”Så, coolt.” Orden lämnade Athenas mun med en utandning och hon gick sakta in i garderoben.

”Jag trodde nog att du skulle gilla det.” Svarade Emma och gick mot dörren.

”Men det är dags att sova nu. Se till att få lite sömn så att det går bra i skolan.” Emma stängde dörren och man kunde höra hennes fotsteg avlägsna där utanför. Athena gick fram till sin väska och drog fram sitt sköna nattlinne och bytte om. Hon kunde känna hur sömnen började ta sig och inte lång efter att hon somnat började hon drömma. En dröm om kärlek och tillit.

________________________________________________________________________________________________

Ledsen att det tog sån tid :( Har börjat skriva på kap fyra nu och denna dagen kommer bli en skrivar dag för mig. Ni kanske får ett kapitel senare ikväll men var inte så säkra på det. Lämna gärna en komentar innan ni lämnar sidan. :D

 


It is coming.

Jag har skrivit klart kapitel tre och jag vet att det går långsamt  början. Men det är så jag skriver. Gillar att skriva detaljer och sånt. Men jag vill att någon skall läsa igenom kapitlet innan jag lägger upp det. Eftersom jag helst inte vill lägga upp kapitel med konstiga meningar i. Hehehe skall försöka be min söta syrra läsa igemon det så att den kommer upp sennare idag. Men nu skall jag börja med kapitel fyra så att jag har lite kapitel på hyllan. Desutom skall headern fixas till lite. Den ser lite konstig ut nu hehe:P Se ya lovers.
// Sanna <3

RSS 2.0