It has always been there.

Kapitel 1 Cockpiten.

 

Att flytta var inget nytt för Athena. Men att flytta utanför landets gränser det var helt nytt. Att familjen Twei skulle flytta till USA visste nästan alla om i Grekland. Men att det skulle hända inom de närmsta åren var rätt så konstigt. Just nu satt Athena bredvid sin bror Ares på planet och tittade uttråkar rakt fram. Av de 25 timmarna Athena suttit på planet hade hon sovit tre. Att inte kunna sova på plan var en av det jobbigaste sakerna Athena visste om. Eftersom varje gång hon eller någon från hennes familj landande på en flygplats fanns det gått om paparaizz där. Ares rörde oroligt på sig och lutade sitt huvud mot Athenas axel. Hon tittade på sin lille bror som sov djupt och klappade han på huvudet. Hans halv långa bruna hår såg ganska slitet ut och Athena tänkte att det skulle beöva sig en makeover. Hon fnös lite lätt åt sina egna tankar. Aldrig att Ares skulle lyssna på sin storasyster. Vad tänkte hon med egentligen. Hon lutade sig fram för att kolla till sin mamma som antagligen också sov. Precis så var det. För det mesta var planet tyst och det var ju inte så konstigt med tanke på att det var mitt i natten. Men ibland kunde man hur hur några flygvärdinnor tisslande och tasslade bakom draperiet som hängde lite längre fram på planet. Athena lyfte försiktigt på Ares huvud och la det mot hans eget huvudstöd. Hon reste sig sakta upp och gick mot draperiet. När hon stannade framför det tänkte hon efter. Det gick ju inte att knacka och att bara öppna det skulle nog skrämma slaget ur värdinnorna. Athena harklade sig tillsist sedan stoppade hon försiktigt in huvudet bakom det mörk blåa draperiet. En ung kvinna med rött hår och en äldre kvinna med mellan brunt hår kollade nyfiket på henne.

”Vad skulle miss Twei vilja då?” frågade den äldre kvinna och log ett överdrivet smile.

”Men, åh. Jag heter Athena om du inte redan visste om det och jag kan inte sova. Därför undrar jag om jag får lov att kolla in i cockpiten.” Jag log ett stort leende och den unga kvinnan drog in mig bakom draperiet. Det var ganska litet och stolarna de hade att sitta på såg väldigt obekväma ut. Den unga kvinnan som inte såg ut att vara mer än runt 20 till 25 års åldern drog efter ett anda tag.

”Jag kan vissa dig cockpiten. Om.. Du tar ett kort med mig och skriver en autograf.” Hon gav Athena ett övertygande smile och Athena log brett mot henne.

”Visst kan jag det” Athena log mot henne och kvinnan dök snabbt ner under en disk för att hämta sim kamera. Hon rotade snabbt igenom sin väska sedan räckte hon över kameran till den äldre kvinnan. Athena ställde sig bredvid kvinnan med rött hår och log stort mot kameran. Om det var något som Athena gillade var det att stå framför en kamera. När de tagit kortet räckte rödtotten som Athena döpt den rödhåriga kvinnan fram ett block och en penna. Athena log om möjligt större och började bläddra i boken. Nästan varenda sida var fylld av autografer från många kända personer i Grekland. Hon stannade vid en sida med en autograf som liknade hennes pappa. Ett stort S och slarviga mindre bokstäver. Sander Twei stod det slarvigt men ganska tydligt. Hon suckade. Athena hade många gånger frågat sin mamma om hur han var, svaret hon fått hade varit samma som de andra åren. Snäll, generös, ambitiös, envis och såklart kärleksfull. ”Precis som du” Athena undrade om hon någon gång skulle få en förklaring om varför hennes pappa dog.

”Vad heter du?”, frågade hon och tittade på rödtotten.

”Mary,” svarade hon och fnissade lite lätt. ­Till Mary från AT.

Athena skrev sin autograf under hennes pappas och lämnade tillbaka blocket.

”Du har verkligen träffat många personer” sa Athena och la tyngde på sitt högra ben när hon väntade på att Mary skulle vissa henne till cockpiten.

”Japp jag tar tillfället i akt när jag får chansen,” Svarade Mary glatt. Sedan gick hon mot mitten av flygvärdinnornas lilla rum och mitt emot draperiet som Athena nys gått igenom fanns en lite blå plast dörr. Mary knackade på dörren sedan öppnade hon den långsamt. Hon harklade sig ganska högt.

”Den här lilla damen skulle vilja kolla in cockpiten. Är det okej?,” frågade hon. En ganska ung man med blont hår tittade nyfiket på Athena som kikade fram bakom Mary som stod i öppningen. Han flinade lite innan han viftade med handen.

”Välkommen in i ungkarls lyan,” sa han och den andra piloten fnös högljut. Han såg ut att vara runt 40 års åldern.

”Tala för dig själv,” sa han. Mary flyttade på sig och Athena gick sakta in i den ganska lilla cockpiten. Massa små lampor lös över det lila taket och mätare av olika slag täckte stora delar av väggarna. Athena stod som förtrollat och tittade ut genom den gigantiska framrutan. Solen höll på att gå upp vid horisonten. Athena var helt såld. Nu visste hon vad ett unikt ögonblick i livet kunde betyda.

”Vist är det vackert?,” Killen med det blonda korta håret avbröt Athenas tankar och hon nickade mekaniskt med huvudet samtidigt som hon var noga med att memorera alla detaljer hon kunde urskilja. Det var nog en av de bästa ögonblicken i hela Athenas liv.

”Mmm,” svarade Athena lågt. Hon slet sin blick från soluppgången.

”Kan jag sitta här en stund. Jag har svårt att sova,” Athena nickade mot en liten stolsits som satt fast i väggen. Den blonda killen reste sig upp.

”Du kan sitta här,” sa han med ett skratt som klingade ljuvt i det lilla rummet. Athena tittade förvånat på honom när han klättrade bak mot henne. Han ställde sig bredvid henne om även om han såg ut att vara minst tio år ålder var Athena bara några centimeter kortare.

”Är det verkligen okej?,” Athena hade fyllts av ett lyckorus och men kunde höra entusiasmen när hennes röst fyllde rummet.

”Ja, vist,” svarade han glatt och puttade henne mot andra pilotens förarsäte. Athena hoppade gallt upp och ner sedan klättrade hon smidigt över till sättet och satte sig ner. Killens sköna skratt fyllde åter igen rummet och den äldre mannen skrockade lågljut. Natten sussade förbi planet och under en hel timmas tid kunde man höra skratt och röster från cockpiten. Tillslut gick en ganska trött men glad Athena ut ur rummet.

________________________________________________________________________________________________

Så första kapitlet av novellen. Berätta för mig om vad ni tycker :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0